Ralingsåskyrkan

Ralingsåskyrkan är en av Sveriges största sommarkyrkor med sina 1 500 sittplatser. Sommartid kan den rymma upp till 2 000 sittande då det nordvästra hörnet byggs ut med tältdukar. Sommarkyrka till trots används den även emellanåt vintertid då hela kyrkan går att värma upp. Norra flygeln, med plats för ca 200 sittande, utgör en mindre gudstjänslokal i lokalen och kallas vinterkyrkan då den är vinterbonad. Det färgstarka fondfönstret i vinterkyrkan är ritat av konstnären Ulla Frick.

Internationellt känd

Kyrkan är både imponerande och speciell med sitt natursluttande golv och sitt fondfönster som ger en härlig utsikt över sjön Ralången. Byggnaden uppfördes 1963 och är ritad av arkitekt Bertil Fridhagen från Bodafors. Under alla år som kyrkan varit i bruk har verksamheten präglats av internationella besök och därmed har Ralingsås blivit ett känt begrepp i många internationella kristna sammanhang.

Bland namnkunniga artister kan nämnas Birgit Nilsson ackompanjerad av Lars Roos, Carola, Per-Erik Hallin och The Real Group. Ofta har arrangemangen varit nästan före sin tid som när Chicago Gospel Choir gjorde ett bejublat framträdande under midsommarkonferensen 1966. Kören besökte därefter Sverige flera gånger och blev stilbildande för svenska gospelkörer. Bland välkända talare som besökt Ralingsåskyrkan kan nämnas CG Hjelm, Stanely Jones, Reinhard Bonnke och Ulf Ekman.

Vigslar, konserter och gudstjänster i en salig blandning

Kyrkan används även vid vigslar, konfirmationsavslutningar och skolavslutningar. Ralingsåskyrkan är inte bara vacker utan även praktisk med stor scen, förberett för ljus och ljud och ett avskilt multimediarum för videoproduktion vid livesändningar.


test